Loading

Όροι και Πληροφορίες Ενοικιάσεων

Κατηγορίες αυτοκινήτων
Οι τύποι των αυτοκινήτων σε κάθε κατηγορία έχουν διαφορά από χώρα σε χώρα και δίνονται ως παράδειγμα αναλόγως το μέγεθος και τον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου
Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε σε κάθε κράτηση σας τις κατηγορίες των αυτοκινήτων που επιθυμείτε εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα

Ηλικία οδηγού & δίπλωμα οδήγησης
Η ελάχιστη ηλικία για να μισθώσει κάποιος ένα αυτοκίνητο είναι 21 ετών για ένα απλό επιβατικό και ο υποψήφιος ενοικιαστής θα πρέπει να κατέχει το δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την ενοικίαση.

Επιπλέον οδηγός
Εάν το αυτοκίνητο οδηγηθεί από δεύτερο ή τρίτο άτομο θα πρέπει να δηλωθεί το όνομα τους κατά την έναρξη της μίσθωσης ώστε να έχουν και αυτοί ασφαλιστική κάλυψη. Ο 2ος επιπλέον οδηγός δεν χρεώνεται ωστόσο σε περίπτωση δήλωση επιπλέον οδηγών ενδέχεται να υπάρχει χρέωση. Σε κάθε περίπτωση για τον οποιονδήποτε επιπλέον οδηγό ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τον αρχικό μισθωτή.

Πληρωμή
Το μίσθωμα θα πρέπει να καταβάλλεται πάντα κατά την έναρξη της μίσθωσης του αυτοκινήτου. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά ή με κάρτα. Δεν θα ζητηθεί από τον οδηγό να πληρώσει παραπάνω χρήματα από την τιμή που συμφωνήσαμε στο email επιβεβαίωσης και στη σχετική επικοινωνία εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι στην κράτηση.

Προϋπόθεση εγγύησης
Για να μισθωθεί ένα αυτοκίνητο είναι πιθανό να ζητηθεί η καταβολή από τον ενοικιαστή εγγύησης κατόπιν συνεννόησης με την επιχείρηση.

Χιλιόμετρα
Για ενοικιάσεις για διάστημα λιγότερο των 2 ημερών ενδέχεται, κατόπιν της συμφωνίας να τίθεται από τον εκμισθωτή όριο χιλιομέτρων, αν και σε γενικότερο πλαίσιο δεν υφίσταται χιλιομετρικός περιορισμός στην ενοικίαση των αυτοκινήτων μας.

Επιπλέον εξοπλισμός
Ο επιπλέον εξοπλισμός που επιθυμεί ο ενοικιαστής όπως αλυσίδες χιονιού ,παιδικό κάθισμα , GPS κ.τ.λ χρεώνεται. Οι χρεώσεις για τα παραπάνω πληρώνονται κατά την ενοικίαση κα σύμφωνα με τη δήλωση των αναγκών του μισθωτή.

Κατά την ενοικίαση
Ο μισθωτής έχει την δυνατότητα επιλογής να διαλέξει τον τόπο που θα παραλάβει το αυτοκίνητο π.χ από το αεροδρόμιο , το ξενοδοχείο όπου διαμένει ή από οποιοδήποτε σημείο εξυπηρετείται από την επιχείρηση.

Σε περίπτωση που ο μισθωτής επιθυμεί να παραλάβει το αυτοκίνητο από σημείο το οποίο δεν είναι σταθμός της εταιρίας επιβαρύνεται με χρέωση 10 ευρώ. Οι δωρεάν σταθμοί βρίσκονται πάντα εντός πόλεως (προορισμού) και είναι οι εξής: Ξενοδοχεία, αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί τρένων, Κτελ. Ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση το ποσό αυτό μπορεί να διαφέρει.

Ακόμη εάν η ώρα παράδοσης ή παραλαβής είναι εκτός ωραρίου των γραφείων επιβαρύνεται με εξτρά χρέωση των 20,00 ευρώ.

Διαθέσιμες ασφάλειες

CDW (Μικτή Ασφάλεια)
Η μικτή ασφάλεια καλύπτει ζημίες του αυτοκινήτου αλλά υπάρχει ποσό ευθύνης του μισθωτή ανάλογο με την κατηγορία του αυτοκινήτου.

INSURANCE AGAINST ALL RISKS( Μικτή Ασφάλεια ιδίων ζημιών)
Η μικτή ασφάλεια ή full ασφάλεια καλύπτει ζημίες του αυτοκινήτου και δεν υπάρχει ευθύνη του μισθωτή . Ο μισθωτής όμως επιβαρύνεται την εξτρά χρέωση αυτής. Για την εγκυρότητα της FWD ο μισθωτής θα πρέπει να ενημερώσει έγκαιρα τον συνεργάτη μας εντός 24 ωρών για οποιαδήποτε ζημιά. Επίσης ο μισθωτής θα πρέπει να προσκομίσει στον συνεργάτη μας έγγραφο από την ασφαλιστική εταιρία (φιλική δήλωση) ή από αναφορά συμβάντος από την αστυνομία.

*Η επιχείρησή μας δεν ευθύνεται για την απώλεια του αυτοκινήτου ή αντικειμένων τα οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο ή στο πορτπαγκάζ αυτού και κλάπηκαν από κλειδωμένο αυτοκίνητο. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται δήλωση της αστυνομίας την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε στον προμηθευτή μας.

Σημείωση: FP, CDW & FDW δεν καλύπτουνε ζημιές που έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ουσιών όπως και ζημιές που προκλήθηκαν από την παράβαση του Κ.Ο.Κ (κώδικας οδικής κυκλοφορίας)

Κόστος καυσίμων
Το αυτοκίνητο παραλαμβάνεται ως έχει από καύσιμα και επιστέφεται το ίδιο .

Χρέωση ζημιών
Το αυτοκίνητο θα πρέπει να παραδίδεται στην επιχείρηση όπως το παρέλαβε ο μισθωτής. Σε περίπτωση ζημιών εντός του αυτοκινήτου όπως λερωμένα καθίσματα ή καμένα , φθορά στο ηχητικό σύστημα και απώλεια αυτών ευθύνεται ο μισθωτής και χρεώνεται ανάλογα.

Τροποποίηση ή ακύρωση της κράτησης
Οι κρατήσεις μπορούν να τροποποιηθούν ή να ακυρωθούν εγκαίρως μόνο πριν από την έναρξη της ενοικίασης σύμφωνα με την Πολιτική ακύρωσης

Συμβουλές Ασφάλειας

Όρια Ταχύτητας

Το όριο ταχύτητας στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι 50 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100-120 σε αυτοκινητόδρομους. Πάντα πρέπει να τηρείτε τις αναγραφόμενες ταχύτητες στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο οδηγείτε. Το όριο ταχύτητας ελέγχεται σε πολλές περιοχές μέσω δορυφόρου και βιντεοκάμερας, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ζώνες Ασφαλείας

Συμβουλεύουμε πάντα όλους τους επιβάτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, να φοράνε ζώνες ασφαλείας. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικά καθίσματα, τα οποία μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό μας, και να συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας. Παρόλη την τεχνολογική πρόοδο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα με τη χρήση των αερόσακων, εξακολουθεί να κρίνεται απαραίτητη η χρήση των ζωνών ασφαλείας. Η Τροχαία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση ζωνών ασφαλείας και επιβάλει αντίστοιχα πρόστιμα καθώς και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Χώροι παρκαρίσματος

Να παρκάρετε μόνο σε καθορισμένους χώρους στάθμευσης, όπου δηλαδή επιτρέπεται η στάθμευση. Αν παρκάρετε σε απαγορευμένες περιοχές, θα λάβετε κλήση παράνομης στάθμευσης από την Τροχαία ή την Δημοτική Αστυνομία και πιθανότατα θα αφαιρεθούν οι πινακίδες του αυτοκινήτου σας ή θα απομακρυνθεί με ειδικό όχημα. Να παρκάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας σε ασφαλές μέρος, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για την διέλευση άλλων αυτοκινήτων αλλά και σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, με την έκδοση αντίστοιχου εισιτηρίου. Κατά τη στάθμευση σεβαστείτε τους χώρους κοινής χρήσης και τη διέλευση των πεζών.

Οδήγηση και αλκοόλ

Φροντίστε για την προσωπικά σας ασφάλεια και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας να μην παραβιάσετε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας. Το επιτρεπτό όριο οινοπνεύματος στο αίμα είναι 0.05 τοις εκατό. Αν το ξεπεράσετε θα πληρώσετε πρόστιμο. Αν η περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα σας είναι παραπάνω από 0.08 τοις εκατό, αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα τεθείτε υπό κράτηση. Τυχαία αλκοτέστ γίνονται πολύ συχνά, ιδίως αργά τη νύχτα με τη μορφή απρογραμμάτιστου ελέγχου στους κεντρικούς δρόμους.

Χρήση κινητού τηλεφώνου

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση, απαγορεύεται καθώς πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων.
Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται, μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο, σε ειδική θέση, για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται, με ακουστικό ασύρματης επικοινωνία. Απαγορεύεται η χρήση εξοπλισμού hands-free.

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι το 112 (από κινητό τηλέφωνο) και μπορείτε να καλείτε δωρεάν όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Πολιτική Ακύρωσης

Η κράτηση αυτοκινήτου που έχει καταχωρηθεί από τον υποψήφιο ενοικιαστή δύναται να ακυρωθεί εντός των παρακάτω καθορισμένων διαστημάτων και έπειτα απο συνεννόηση με την επιχείρηση.

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 ημέρες πριν την συμφωνηθείσα ημέρα παράδοσης του αυτοκινήτου επιστρέφεται όλο το ποσό της προκαταβολής. Για ακυρώσεις κρατήσεων λιγότερες των 15 ημερών τότε το ποσό δεν μπορεί να επιστραφεί και ο πελάτης υποχρεούται να το καταβάλλει εις όλο.